Srećan i srećni

Proslavili smo rođendan.

Prvi. Najvažniji. Najdraži. Do sada.

Okupili smo na jednom mestu drage ljude, da našem dragom dečaku kažemo: “Hvala ti što si tu. Hvala za ovu predivnu godinu”.

prvi rođendan

Tu si samo godinu dana, a kao da se oduvek znamo. Naučio si nas strpljenju, mašti, iskrenosti i ljubavi. Novoj ljubavi, drugačijoj, okrepljujućoj, jedinstvenoj. Naučio si nas da usporimo jer s tobom je sve – trenutak. Neponovljiv i drag.

Povezao si nas. Podsetio koliko je lep svet oko nas, jer za tebe je sve novo i zanimljivo. Pokazao nam kako da se ponovo radujemo malim, svakodnevnim stvarima, da se ponovo igramo i zaigramo.

Godina za nama je brzo prošla, ali je bila duga. Preduga, ispunjena smehom, velikim – tvojim – uspesima, prvim rečima, prvim zagrljajima, mnogim zajedničkim trenucima, neponovljivim i jedinstvenim. Gledamo kako rasteš, kako svakim danom učiš, menjaš se, a i dalje si onaj isti bebac koji je na jednu ruku mogao da stane. I ponosni smo.

Sada, kad si tako malen i nežan, mogu samo jedno da poželim. Da ti taj, baš takav osmeh koji sada imaš nikada ne ode s lica. Da uvek mogu samo jednim zagrljajem da oteram sve probleme, da poljubim “da prođe”.

Znam da to nije moguće. Da će biti dana kada će biti teško, da će biti briga većih od novog zubića koji te muči, muka većih od izgubljene igračke. Ali to je život.

Ipak, mogu da ti obećam jedno. Uvek ću biti tvoj najveći oslonac, najbolji prijatelj i najvatreniji navijač.

prvi rođendan

Jer ono čemu si ti nas naučio vrednije je i veće od svega što ćemo mi tebe naučiti. Ono što si ti nama pružio samo malim delom možemo ti vratiti.

Kažu da će godine sve brže prolaziti. Zagledaju se tako roditelji u svoju decu, pa i ne primete godine koje se prišunjaju. Onda stanu, pa se zamisle – gde je prošlo? Ko da ih krivi? Zato slavimo ovu, prvu, najveću i najvažniju od svih godina. Za sve što dolaze, velike i srećne.

prvi rođendan

Hvala ti što si tu.

Hvala za tvoj osmeh i tvoje strpljenje.

Ne zameri ako nismo još oni najbolji. I dalje učimo. I dalje smo novi u ovom odgovornom i divnom zadatku.

prvi rođendan

Srećan ti rođendan, dragi naš dečače.

I svi ostali dani.

P.S. Ovako divne fotografije načinio je divan Paspartu  tim. Sonja, Ivane, hvala za lepe uspomene na ovaj poseban dan!

14 komentara na “Srećan i srećni

  1. Srećan vam veliki dan sa velikim zakašnjenjem. Nadam se da ste se lepo proveli i najeli torte 😉 A ja i pored predivnih fotografija slavljenika ostadoh zaljubljena u tvoju kosu!

    • Hvala! Nikad nije kasno za čestitke!
      Bilo nam je divno, a torte i više nego dovoljno.
      Hvala na komplimentima za kosu, mislim da je do fotografa ipak. 🙂

  2. Срећан, Срећан!!! Најлепше жеље срећном малиши! Фотке су стварно дивне, браво Паспарту!

Ostavite komentar