Revolucya Ključ – igra koja će nas povezati

Kada imate malog zaljubljenika u društvene igre, prilike za upoznavanje sa novom igrom jednostavno ne propuštate.

Još kada vam njeni tvorci pošalju paketić čak u daleki Amsterdam, bez muka i peripetija, sa mnogo entuzijazma, hrabrosti i vere u ono što su stvorili,  e onda se sva radoznalost probudi, pažnja usmeri i fokusira na to da se novi član naše kolekcije što bolje istestira i proveri.

Pokušavali smo da naslutimo, dok smo je čekali, šta se krije iza misterioznog naslova igre – Revolucija Ključ. Nismo pogodili. Ova igra je po mnogo čemu drugačija od svega što smo do sada igrali, a smatramo se srednjeiskusnim igračima.

Prva njena posebnost je što u njoj ne igramo jedni protiv drugih. Ne igramo čak ni kao tim, protiv igre. Igramo svi zajedno, udruženi – mi i igra, sa ciljem samo dobre zabave. Dobro, i osvajanja poklona, ali krenimo redom.

revolucya ključrevolucya ključ

Po otvaranju ove lepo dizajnirane i kvalitetno izrađene kutije dočekuje nas – džak. Pozamašan, moram primetiti, da bi u njega stali svi ti pokloni koji igrače čekaju na kraju igre. Uz džakčić dobijamo i katanac i ključ, koji osvajamo kada igru dovedemo do kraja. Mi smo igrali bez nagrade i bilo nam je ludo, ali verujem da će misterija “šta je u džaku” doprineti na još većoj napetosti, dinamici igre i uzbuđenju. Mada, iz našeg iskustva, to je samo šlag na torti, igra je zadovoljstvo i nagrada sama po sebi.

Moto Revolucije je “Igra će nas povezati”. I to je najbolji i najtačniji opis ove šarmantne porodične igre. Sve je u njoj osmišljeno sa ciljem da nas međusobno poveže, upozna, zabavi i podseti na to koliko je sreća jednostavna stvar. revolucya ključUmesto figurica, pokrećemo peščani sat. Umesto kockice, vrtimo čigru. I tako se svi zajedno krećemo ludom, prelepom šarenom tablom koja oslikava godišnji ciklus u svoj svojoj lepoti. Kada dođemo do centra, završili smo ciklus i osvojili smo ključ. Ali put do centra je uzbudljiv, sa mnogo šašavih i smešnih zadataka koji će vam razmrdati kukove, rastresti glasne žice, zagrejati vijuge, isprašiti stomačne i druge mišiće od smeha. revolucyaImaćete zadatak da pronađete sličice i motive na prešarenoj tabli, rešavaćete zagonetke, pisaćete, crtaćete, razgovaraćete, glumićete, bićete tu, prisutni, bićete zajedno i bićete povezani. Oduševljavaćete se zanimljivošću i originalnošću zadataka koje je osmišljavao neko ko se seća kako je to bilo odrastati u ono, drugo, bezbrižnije vreme, kada smo se zabavljali uz pomoć štapa i kanapa. Jer ova igra radi na maštu i duhovitost, a te se baterije nikada ne troše, sve dok se koriste. revolucya ključVeliki plus ove igre je što su pravila toliko jednostavna da se usvajaju doslovno od prvog momenta igre – zavrti čigru i prati dalja uputstva. Mi smo je igrali utroje i mislim da se sa brojem igrača zabava samo umnožava. Jedva čekam da nam dođu gosti iz Srbije, već znam šta ćemo igrati. 🙂

Za mene veliko iznenađenje i radost bile su kartice koje se iskosa čitaju. Podsetile su me na detinjstvo, a Duleta su iznenadile i baš su mu bile zanimljive i izazovne. Posebna ljubav od mene za ćirilicu, dobro će nam doći da je vežbamo sada kad u školi “furamo” samo latinicu. Duleta smo zadužili da nam svima čita zadatke. Revolucya KljučRevolucyaDule je uživao u tome da gleda mamu i tatu kako izvršavaju i najšašavije zadatke, zabavljao se dok izvodi svoje interpretacije izazova i zagonetki, a moram priznati da je i nama baš prijalo da podetinjimo na momente. Osećala sam se kao da sam se vratila kroz vreme – čigra, zagonetke, neobični i smešni zadaci – kao da me je neko brzo teleportovao u neko jednostavnije vreme, kada nismo imali prečice i pomoćnike u zabavi. Kada smo više imali jedni druge, u svakom smislu. revolucya

I za kraj bih htela da čestitam timu autora jer je Revolucya Ključ potpuno zasluženi nosilac priznanja Dobra igračka kao Najbolja igra u 2019. godini. Da čestitam i ujedno im se i zahvalim na ovoj sjajnoj ideji kako prekratiti duge zimske večeri. Kako drugo do smehom, zabavom, igrom i povezivanjem.

Hvala i bravo, radujem se svemu što će nam stizati iz vaše “radionice”!

Donela sam novogodišnju odluku da igranje ove igre uvedemo kao novogodišnju tradiciju. Želim da joj se vraćamo uvek u isto vreme jer želim da se uvek smejemo kao tog dana kada smo je prvi put igrali.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar