Kako kutiju za jaja pretvoriti u igračku

Imamo novu igračku! Za vrlo kratko vreme sam je osmislila i napravila. Urađena je po principu sensory board-a, sa ciljem da se bebac upozna s raznovrsnim materijalima, da razvija finu motoriku istraživanjem i pipkanjem.

Kao osnova poslužila mi je kutija za jaja – D obožava kutije, a kao što smo videli ovde, voli i pregrade, posudice u kojima može nešto novo i zanimljivo da pronađe. Iskreno, teško mi je da uvek pronađem prirodne materijale, koje preferiram kada su ovakve igre u pitanju, te je karton od koga je kutija napravljena dodatni plus. Evo kako je na kraju izgledala:

Igračka od kutije za jaja

Pogled izbliza:

Igračka od kutije za jaja

Igračka od kutije za jaja

Kao i uvek, ostavila sam je na podu, predstavivši mu novu zanimaciju. Isprva je nije konstatovao – bio je zauzet igranjem omiljenom lopticom. A onda sam sela pored kutije i sama počela da se “igram”. To mu je privuklo pažnju.

Igračka od kutije za jaja

Neke delove sam zalepila (lepkom bez mirisa) za kutiju. Neke sam samo stavila u pregrade, pa je mogao da ih izvadi. Bilo mu je zanimljivo da vidi šta može, a šta ne može da uzme iz kutije.

Igračka od kutije za jaja

Ovog puta od materijala smo upoznali: karton, tkaninu, kanap, vatu, drvo, lepljivu traku, papir, foliju, gumice i sunđer. Malo li je za jednu osmomesečnu avanturu?

Igračka od kutije za jaja

Zaista uživam da smišljam i pravim nove igračke i aktivnosti. Obožavam da ga posmatram kako upoznaje svet oko sebe, sve te male i svakodnevne stvari postaju pravo blago otkad posmatram svet njegovim očima.

Igračka od kutije za jaja

Još jedan od milion razloga zašto je biti mama toliko fantastično iskustvo.

4 komentara na “Kako kutiju za jaja pretvoriti u igračku

  1. Nista lepse nego videti tako posvecenu i kreativnu mamu, koja roditeljstvo ne shvata kao obavezu, vec kao mogucnost ucenja i nadogradjivanja i svoje, a naravno i detetove licnosti!

    • Hvala, draga Aleksandra, na ovako divnom komentaru.
      Vreme koje provodim s njim je dragoceno u svakom smislu. Osmišljavanje novih aktivnosti, rad s njim, učenje i igra nešto su najlepše na svetu. A usput nam je oboma korisno. 🙂

Ostavite komentar