Bebi buć (plivanje za bebe)

Za plivanje za bebe saznali smo od moje sestre. Moj sestrić već mesecima ide redovno. Rezultat – obožava vodu, ne plaši je se i raste u jednog zdravog, okretnog i jakog dečaka. Bili smo oduševljeni idejom i žurilo nam se da što pre krenemo. Prvi čas plivanja imali smo na starom DIF-u, kada je D imao mesec i po dana. Treba li da napominjem da smo bili najmlađi u grupi?

bebi buc plivanje za bebe

Na Difu je plivanje organizovano u za to posebno izdvojenom bazenu, u kome je voda odgovarajuće temperature. U vodu s bebom ulazi samo jedan roditelj – u našem slučaju to je bio tata. Mama je bila zadužena za snimanje i fotografisanje ovog važnog događaja. Na bazenu rade instruktori koji vam prilaze i objašnjavaju kako da u vodi postupate s bebom. To je daleko od nekog “rada” s detetom, ali od njih tako malih i ne može se očekivati ništa više. D je lepo prihvatio vodu. Kada se samo setim koliko je mali bio, mislim da se odlično snašao. Kažu da tako male bebe posebno uživaju u vodi, jer ih podseća na boravak u stomaku. Malo smo bili uplašeni, stegnuti, ali bez razloga. Sve je prošlo super. Iako termin traje 45 minuta, u vodi smo bili dosta kraće. Za prvi put – dosta. 

Nakon ovog iskustva napravili smo malo dužu pauzu. Nova prilika za plivanje ukazala nam se kada smo saznali da se na novom bazenu na Dorćolu održava takođe ovakva obuka pod fantastičnim nazivom – Bebi buć! Princip je sličan, uslovi malo bolji. Nismo znali da ovde mogu oba roditelja ući u vodu s bebom, pa sam i ovog puta mahala i davala podršku na suvom. Sledećeg puta im se pridružujem!

bebi buc plivanje za bebe

D je bio fasciniran ostalom decom i u početku ih je sa zanimanjem posmatrao. Kasnije su mu pažnju privukle igračke koje plivaju unaokolo. Sve u svemu – uživao je, a i mi posmatrajući ga u ovom novom okruženju. Moram vam reći – deca plaču u vodi, naročito prvih puta. Iz nekog razloga D nije plakao. Voda je bila vidno toplija nego na prethodnom bazenu, pa smo ostali duže nego prvog puta.

Planiramo da nam ovo postane mala vikend-tradicija. Želela bih da zavoli vodu kao što je volimo njegov tata i ja. Da uživa, razvija ljubav prema sportu i zdravom duhu. Sada mirno spava, nadam se da sanja ovaj divan i uzbudljiv dan.

Pozdravljam vas, vidimo se na bazenu!

6 komentara na “Bebi buć (plivanje za bebe)

  1. Diiivno, buc buc ! I ja sam kao mala naucila da plivam, te mi je voda danas jedan od utesnih i dragih elemenata. Samo napred !

  2. Moja beba ima skoro 8 meseci i mislim da cmo I mi poceti sa bazenom. Nadam se da ce joj prijati :). I drago mi je sto sasvim slucajno nalazim predivne blogove o roditeljstvu!

  3. Voda na starom DIFu je hladnija (oko 27-28 stepeni) ali je cista i svako jutro se vrse bakterioloske analize iste. Voda u ovom bazenu na Dorcolu je toplija ali i prljavija – to je bazen koji pripada teretani i nisu ozbiljni po pitanju higijeni niti po pitanju pravila oko koriscenja bazena: tusiranje pre ulaska u bazen, kapica za kosu i sl. To se i vidi na slikama. Na DIFu vas ne bi pustili u vodu ako ovo ne ispostujete…

Ostavite komentar