Bebarium – koncert za bebe

 • Vodimo D na koncert!
 • Gde ga vodite???
 • Na koncert za bebe!

Da, da! U subotu, 12. aprila, u hotelu Metropol Palace održana je serija koncerata za bebe, simpatičnog naziva – Bebarium.

Glavni i jedini izvođač bio je predivni Slobodan Trkulja, svetski poznat (a naš) kompozitor, instrumentalista i pevač muzike inspirisane tradicijom Srbije i Balkana. Ovom prilikom izvodio je muziku koju je komponovao specijalno za mališane. Koncert je bio namenjen dečici uzrasta do tri godine i bio je potpuno besplatan – divan poklon mališanima! Pošto svi znamo da i bebice u stomaku mogu da čuju muziku i uživaju u njoj, ulaz je bio slobodan i za trudnice.

koncert za bebe

Pošto naša porodica voli i prati njegov rad, za ovaj tip koncerata smo čuli još pre tri godine, kada je održao prve nastupe tog tipa. Koliko znam, on je jedini koji je osmislio nešto ovako kod nas. Trkuljina ideja je da kroz muziku poboljša kreativno razmišljanje kod dece, da im pruži nešto novo, posebno i primereno njihovom uzrastu. Broj instrumenata koje Trkulja svira meri se dvocifrenim brojem. I skoro sve ih je koristio na ovom koncertu, nasnimavajući deo po deo, i tako na licu mesta stvarajući kompletno muzičko delo. Osim na instrumentima, svirao je i na dečjim igračkama, što nas je posebno iznenadilo i oduševilo.

Zamislite atmosferu u kojoj mnogo dece ima slobodu da se igra, puzi, vežba prve korake, uživa u maminom i tatinom zagrljaju, uz divnu muziku koja opušta i prija. Jeste li zamislili? Onda znate koliko smo uživali. Prostor je bio opremljen pultovima za presvlačenje i zanimacijama za najmlađe, pa je svima preostalo jedino da se opuste i prepuste muzici.

koncert za bebe koncert za bebe

Koncerti su jednočasovni, taman dovoljni za dečju pažnju. Tog dana su održana tri koncerta – u 10, 12 i 14 časova. Mi smo bili na onom u 12, i ukoliko ovo čita neko od drugara koji su bili s nama, pozdravljamo ih!

Istog dana, u popodnevnim časovima, Trkulja je svirao i za malo starije klince – od 3 do 6 godina. Kakav poklon za mališane!

koncert za bebe

Nakon konceta se, kao pravi veliki umetnik i tata, pridružio bebicama, svirao im, pokazivao instrumente i dozvoljavao da se njima malo igraju.

koncert za bebe

Nisam mogla ni pretpostaviti da će moj sinak tako brzo posetiti svoj prvi koncert.

Na kraju svega, kada saberemo utiske, možemo reći – bravo, Trkulja, i hvala!

15 komentara na “Bebarium – koncert za bebe

 1. Divno 🙂 cula sam za te Trkuljine koncerte i divno sto ste vodili malenog. Da li znas da li ce ih biti jos? Ja sam jednom bila na Trkuljinom koncertu u pozoristu na Terazijama i izasla sam odande kao omadjijana njegovom muzikom, mogu samo da zamislim koliko je njegova muzika zanimljiva malisanima.

  Bravo mama i tata 🙂

  • I mi smo ga slušali nekoliko puta uživo, tada smo i zavoleli njegovu muziku. Ne znam da li će biti, pošto je interesovanje bilo veliko, možda požuri sa još jednom serijom koncerata.

 2. Šteta što nisam na vreme znala za ovaj koncert, baš tog dana smo bili u Beogradu 🙁 Vidim da ste se vi divno proveli, pa sledeći put kad čuješ za ovako nešto javni mi na mail.

 3. Bila sa svojom bekanom 8,5M I sa najboljom drugaricom I njenom bekanom isto 8,5M.
  Koncert je fenomenalan. Svaka cast Trkulji.
  Ne znam ko je vise uzivao mame ili bekane…
  Moja bekanica je pevala sa Trkuljom…
  Kupile smo I cd I redovno skusamo Trkulju….I uziva…
  Ponosna sam na njen prvi koncert.
  Sa nestpljenjem iscekujemo sledeci …..

 4. Te davne 2014.samo sto sam se prvi put porodila te nisam ni mogla ici na koncert.Ali smo moj Berry i ja krenuli da ozbiljno posecujemo koncerte od njegove nepune 2 godine i to koncerte za bebe ( a sada i za decu do 6 godina) u organizaciji Artysh laba (predivni mladi ljudi puni ideja i entuzijazma) i od tada smo godinu ipo dana isli svakog meseca(nekada i 2x mesexno na koncerte za bebe) i beskrajno svaki put uzivali jer koncept je interaktivan i imma samo reci hvale:-) Dodus, nije besplatan ali vresi odvojiti 500dinara once in a while…Volela b8h da znam kada se bude (ako se bude) odrzavao opet taj Bebarium bili bi vise nego srexni da prisustcujemo istom.Veliki pozdrav.

  • Evo, mi 4 godine kasnije ponovo imamo jednu bebu pa aktivnije pratim ova dešavanj i javljam čim nešto saznam! Tada je Bebarium bio potpuno nov i jedinstven način da bebe čuju živu muziku.

Ostavite komentar